Jsme první klub svého druhu v Plzni. Ochutnat můžete z 10 druhů čepovaných piv z malých a středních Českých i zahraničních pivovarů (Německo, Belgie, Holandsko, Slovensko, Skotsko, USA). A dále neustále obměňovanou nabídku lahvových piv (vždy kolem 100 druhů).
Rezervace725 339 926

Dampfbierbrauerei Zwiesel

Dampfbierbrauerei Zwiesel

Parní pivovar Zwiesel neboli „Erste Dampfbierbrauerei Zwiesel“ založil Wolfgang Pfeffer v roce 1889. Jedné říjnové noci roku 1898 vyhořel, ovšem o pár let později už opět byl uveden do provozu a slouží dodnes. Pivovar Dampfbierbrauerei Zweisel spravuje v současné době již pátá generace rodu Pfefferů. Pivovar vaří pivo spodně i svrchně kvašené - celkem vaří 14 druhů piv, z toho 11 stálých a 3 druhy příležitostně – k Vánocům, či pivním slavnostem (např. Silvator - Doppelbock, Weihnachtsbock). Největší chloubou je Dampfbier - polotmavé, svrchně kvašené pivo. U pivovaru je malé pivovarské muzeum s historickými exponáty původního vybavení pivovaru (chlazení, plničky a pod.), sklenicemi i láhvemi, cedulemi i dobovým zařízením kanceláře a laboratoře. Roční výstav piva je 16 000 hl. V pivovaru pracuje 16 lidí, z toho 8-10 ve výrobě, dva sládci (starší a mladší). Používá se ječmenný i pšeničný slad, chmel pak v peletách. V otevřených spilkách piva kvasí 7 dní, dalších 5 týdnů pak zrají v ležáckém sklepě. Plní se do sudů (při slavnostních příležitostech i do dřevěných) a do láhví. Pivo se filtruje, výjimkou je Zwickel Naturbier, ale jinak nestabilizuje. Trvanlivost svrchně kvašených piv je prý 6 měsíců, spodně kvašených pak 4 měsíce. „Parní pivo – Dampfbier“ se vaří podle původní receptury z roku 1889, kvasí za poměrně vysokých teplot (18°-20°C), ovšem zraje naopak při teplotě velmi netypické pro svrchně kvašené pivo – kolem 0°C. Název parní vznikl z projevů při kvašení na spilce, při kterém dochází k hojnému vývinu oxidu uhličitého a na pěně se tvoří bubliny, které syčí jako pára.

Řadit podle
Stránkování

Je nám líto, ale v této kategorii se nenachází žádné produkty!